Ce este travertinul ? Cerere Ofertă

Roca ia nastere la gura unor izvoare termale bicarbonatate, rezultatul acestei metode de formare fiind o structura hexagonala care, in stare finala, prezinta o suprafata corodata si cu goluri. Travertinul in general prezinta fie o structura CrossCut fie VeinCut. Placile VeinCut sunt taiate in in asa fel incet suprafata plana a placi sa merga paralel cu venaturile prezente, textura CrossCut reprezentand taierea perpendiculara pe aceste venaturi. Placile de travertin pot fi prelucrate, rezultand diverse variante de finisare precum: lustruit, slefuit, antichizat, periat sau cioplit.

« de 2 »

Travertinul – apreciere si valoare

Travertinul este o piatra nobila, de un mare fast arhitectonic, utilizata inca din Antichitate, poate cea mai notabila constructie in travertin fiind Colosseumul in Roma. Astazi, travertinul este folosit pe scara larga pentru a conferi oricarui interior sau exterior un aer clasic, elegant, dar mai ales rafinat, sau uneori chiar rustic.

Aceasta piatra se caracterizeaza prin goluri si denivelari si  se prezinta sub diferite culori in functie de locul de extractie dand senzatia de suprafete calde si spatioase.

Timpul este in favoarea travertinului, intrucat in timp aspectul acestuia se imbunatateste.

Cerere Ofertă