Cand utilul intalneste frumusetea palpabila : blaturi din piatra naturala

BLATURI Cerere Ofertă

Blaturile din piatra naturala sunt elemente importante si practice in amenajarea bucatariilor, bailor, barurilor, dar la fel de bine se pot realiza si elemente unicat, cu un design personalizat pentru placarea unor seminee, noptiere sau masute artizanale. Aceste blaturi aduc distinctie, eleganta si durabilitate interioarelor dumneavoastra. Sunt rezistente si usor de întretinut, fiind disponibile într-o paleta larga de texturi si finisaje.

BENEFICII

Blatul din piatra naturala este un element de constructie folosit la partea superioara a mobilierului de bucatarie, baie sau bar, dar si în elementele unicate si de design : seminee, mese, noptiere si alte piese de mobilier.
Avantajele acestui produs sunt multiple, remarcându-se prin frumusete, rezistenta si durabilitate. În plus, nivelul superior de finisaj îi confera o calitate incomparabila cu a celorlalte materiale, rentabilizând orice investitie de amenajare.
Blaturile din piatra naturala au o rezistenta îndelungata în timp, un grad scazut de dilatare si compresare si nu îsi modifica structura si volumul în urma actiunii apei.
Caracterul lor bacteriostatic reprezinta un plus de confort si siguranta adus spatiilor interioare, mai ales în cazul bailor ?i al bucatariilor.

APLICABILITATE

Pentru blaturile de bucatarie se recomanda folosirea unui material compact, cum este granitul sau compozitul, iar dupa montaj este recomandata impermeabilizarea lor în vederea obtinerii unui rezultat cât mai satisfacator pe timp îndelungat.
În alegerea materialului, a culorii si a modalitatilor de finisare se va tine cont de mobila în structura careia urmeaza sa fie integrat blatul. Varietatea de finisaje si profilari posibile sporesc adaptabilitatea blaturilor la stilurile de mobila existente.
Atât în baie cât ?i în bucatarie, data fiind destina?ia acestor încaperi, se recomanda impermeabilizarea suprafe?elor ?i tratarea lor periodica, cu aceste produse de intretinere.

DIMENSIUNI

Din materialele care se aduc în lastre se pot taia blaturi cu dimensiunea de pâna la 3m lungime, tinând cont de elasticitatea materialului si de dimen­siunea decupajelor care se executa (plita, chiuveta, baterie etc.).
Distanta recomandata pentru efectuarea decupajelor, în vederea montarii chiuvetelor sau a plitelor, este de minim 6 cm fata de marginile blatului.
Blaturile se pot executa la cotele solicitate de client, chiar si dupa forma unor sabloane.
Latimea uzuala pentru executarea blaturilor este 60cm, dar avantajul executarii lor din piatra naturala , permite si alte latimi.
Pentru blaturile mai lungi de peste 300 cm lungime, se recomanda îmbinarea lor pe linia de decupaj a plitei sau a chiuvetei, , astfel incat rostul de imbinare sa fie cat mai putin vizibil, creind impresia vizuala de intreg sau de bucata intreaga.

TAIERE

In general, grosimea materialelor folosite la producerea blaturilor este de minim de 2cm. La solicitarea clientului se poate executa si blaturi cu grosimi mai mari.
La prelucrarea canturilor vizibile pentru blaturi se folosesc diferite finisaje :

  • bizot(lustruire cant si sanfren la 45 grade),
  • semibaston (rotunjire, a patra parte de cerc)
  • baston (rotunjire, semicerc).

De asemenea, blaturie poate fi dublate pe canturile vizibile. În functie de modelul mobilierului sau a structurii pe care se monteaza blaturile, exista mai multe tipuri de dubluri de cant posibile :

  • blat grosime vizibila 4cm, lipit în 45ş, bizotat la îmbinare ( fig. a )
  • blat grosime vizibila 4cm (2+2), cu dublura de cant vizibil prelucrat dublu bizot ( fig.b);
  • blat grosime vizibila 4cm (2+2), cu dublura de cant vizibil prelucrat semibaston ( fig. c )
  • blat grosime vizibila 4cm (2+2), cu dublura de cant vizibil prelucrat baston ( fig. d);
  • blat grosime vizibila 4cm (2+2), cu dublura de cant retrasa fata de placa de sus, prelucrata cu un bizot mai mare. ( fig. e).

Recomandam întarirea blaturilor prin lipirea cu TEGO de 1.8 cm grosime pe intrados.
În cazuri extreme, pentru varianta cu grosimea de 2 cm unde nu se doreste dublare si intarire cu TEGO si distanta dupa decupaj ramane mai mica de 6 cm , recomandam întarirea blaturilor cu o tija metalica, încastrata într-un sant taiat în piatra. Cu specificatia ca , aceasta procedura se poate realiza pe materiale mai dure si compacte.

TIPURI DE FINISAJE ALE MATERIALULUI

Lucios, leather, antique, fiamat, hidrofinish, sablat, mat, alese in functie de utilitate si design.

ÎNTRETINERE

Pentru ca piatra din care s-a realizat blatul sa se pastreze mai bine in timp, se recomanda curatarea cu un detergent special, care se aplica dupa montarea blatului. Ulterior procedeului de curatare se aplica tratamentul de impermeabilizare, printr-o pulverizare omogena, care are drept efect sigilarea suprafetei de blat. Astfel se creaza o pelicula de protectieîmpiedicând patrunderea substantelor chimice sau acide.

Cerere Ofertă