Ce este granitul ? Cerere Ofertă

Termenul de “granit” este folosit in general pentru a face referinta la o vasta gama de roci vulcanice avandu-si originea in cristalizarea lenta a magmei topite, racita la mari adancimi in scoarta terestra. Este o roca eruptiva, compusa indeosebi din cuart. Acesta este adesea folosit de care antreprenori si arhitecti pentru zone cu trafic intens si spatii publice.

Datorita naturii acestui material si vaste game de cristale minerale care formeaza acesta piatra, caracteristicile pot varia considerabil, iar unele roci pot fi sensibile la substante acide, de aceea trebuie urmata instructiunile de intretinere. Granitul este cel mai dur material din gama noastra si este disponibil cu finisaje lustruit si fiamat.

Granitul – rezistenta si diversitate

Granitul este considerat unul dintre cele mai rezistente roci din natură şi are o rezistenţă mare la temperaturi foarte înalte. Acest material a fost utilizat inca din cele ma vechi timpuri la  pavarea strazilor. In prezent se foloseste cu succes la interior, dar se recomanda cu precadere la exterior, pentru spatii publice, institutii, zone comerciale, pentru zone cu trafic intens sau monumente. Piatra corect prelucrată vă va deservi zeci de ani, bucurîndu-vă ochii cu frumuseţea sa. Granitul este un material care in ultimii ani a egalat si tinde sa depaseasca marmura ca utilizare, datorita variantelor multiple de culoare si caracteristicilor deosebite. Datorita noilor tehnologii de extragere si exploatare, in ultimii 20 de ani, cantitatile de granit comercializate in lume au crescut, in prezent, granitul fiind exploatat in tari precum Brazilia, Italia, Spania, Norvegia, Belgia, China, SUA, Canada sau India.

Cerere Ofertă